SCH 2016

El sueño de todos 

Så startade Sangre Chilena FC från hela världen till Sommar 2016 Santiago, Chile.

Det är välkänt att i Sverige har många chilenska talanger gått obemärkta på grund av många olika orsaker. Vi tror att detta fenomen grundas av många olika orsaker. Som tex att deras föräldrar är upptagna med att anpassa sig till det nya landet, behovet av att lära sig det nya språket, skaffa arbete, m.m. vilket gör att deras barns mål hamnar på andra plats. Tyvärr så är det den perioden av barnets liv som är viktigast. Många unga talanger får varken stöd eller motivation från sina familjer eller från sina egna landsmän, vilket leder till att ungdomarna slutar med sitt fotbollsintresse innan de blir myndiga.

Därför kom vi på iden att ta med oss fotbollskillar som består av ungdomar mellan 16 till 19 år från olika delar av världen. Vi hade en lista med 12 ungdomar från Sverige, 2 st Frankrike, 1 Canada, 1 Schweiz, 2 Australien, 1 Haiti, 1 Norge, 1 Belgien och 1 från Finland. Vårt mål är att vara i Chile  från 3 till 14 januari 2016. Vi bodde tillsammans på en idrottsanläggning i Santiago.
Vi har mycket bra samarbete med Chile, där många professionella personer stödjer oss fullt ut, för att se till att detta projekt blir av. Killarna hade också tillgång till välkända duktiga tränare från Chile, där de hade ett välstrukturerat schema med träningar, matcher och föreläsningar.
Vill dock poängtera att denna resan också handlar om att killarna ska få en chans att lära känna sina rötter, kultur mm och på så sätt ge dessa killar oförglömliga upplevelser, genom att spela matcher mot erkända chilenska fotbollsklubbar samt att få se vilken nivå de ligger rent fotbollsmässigt. Det var en lyckad resa för de flesta killarna, några kunde träna med professionella klubbar, ett fint upplevelse för hela livet. Vi spelade mot U deChile, Ohiggions, San Felipe, SIFO. 

Sangre Chilena FC Santiago, Chile
Sangre Chilena FC Santiago, Chile

Sangre Chilena FC Boys 18 till Gothia Cup Juli 2016 

Det va dags att fotbollskillar från Chile komma till världen största ungdomsturnering och uppleva Gothia Cup Juli 2016. Vi hade 0 kapital, vi kämpade fullt att få ihop allt kostnamde så killarna kunde komma till Gothia Cup.  Vi plockade 22 killar från olika staden från Chile, killarna lever ett svårt liv i Chile men dem hade ett stor fotbollstalang inom sig. Efter många år i Gothia Cup hade inte ett lag från Chile varit med turnering. För första gången i historien i Gothia Cup ett lag från Chile kom till Kvartfinalen A-slutspel, ett helt galen upplevelse. Tack alla som medverkade i denna historien. 


Vinst i Åttondefinalen Gothia Cup 2016
Vinst i Åttondefinalen Gothia Cup 2016

År 2017 åkte Sangre Chilena FC igen till Santiago, Chile, fotbollskillar mellan 16-19 år uppleva igen samma sak som 2016. Samma år bestämde vi etablera Sangre Chilena FC i Sverige, historien har bara börjat.....SCH 2016-2017

SCH 2016 Gothia 
SCH 2017 Chile 
SCH 2017 Gothia